Plek van rust & vol inspiratie

“En houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen.” (Hebreeën 13:2)

Het idee van een leefgemeenschap begon met een leegstaande pastorie in het hart van Schaarsbergen. De nieuwe dominee bleef in Oosterbeek wonen dus stond de pastorie leeg. Aan de rand van de Hoge Veluwe ligt het pand op een prachtige plek. Het huis is groot genoeg om een vijftal jonge mensen een thuis te bieden met als droom iets te betekenen voor de gemeenschap.

Momenteel zijn we een groep van drie jongeren. Wij leven hier samen vanuit drie uitgangspunten: Tijd voor jezelf, tijd voor God, tijd voor de ander. Binnen deze thema’s proberen we het leven vorm te geven. Het is daarin mooi om dit samen te doen. De vragen “Denk je wel aan jezelf?” en “Heb je God vandaag gezien?” komen met enige regelmaat langs. Het is bijzonder om mensen om je heen te hebben die naar je omkijken met oprechte bedoelingen, ook als het niet goed gaat.

Ritme Leefgemeenschap

We eten elke avond samen. De dag sluiten we met het avondgebed om 22.00 uur. Er is bij tourbeurt iemand verantwoordelijk voor het avondgebed én voor de invulling van de dinsdagavond, wat onze bezinningsavond is. Hierbij nodigen we al dan niet een gast uit ter inspiratie.

gebed Het avondgebed van SpringLevend. Dit hebben wij met elkaar gemaakt op een van onze inspiratie-avonden. Ieder heeft Bijbelverzen/ teksten aangeleverd die hem aanspraken en dit hebben wij samengevoegd.

Doe met ons mee

Samen geloven

Iedere avond is er een gezamenlijk gebed. Dit vormt een basis voor onze gezamenlijke geloofsbeleving. Ben je benieuwd, sluit gerust een keer aan. Voor aanmelding kan je even appen.

Samen vieren

Wij vieren graag samen het leven. We delen de mooie momenten. Gezelligheid kent geen tijd!

Samen eten

Samen eten is een goede manier om elkaar te ontmoeten. Elke dag na alle drukte komen we samen en delen we de dag.

Video title

Kom gezellig dinsdagavond mee-eten. Na het eten is er gezelligheid en ontmoeting.

Wat is er te doen is

"Het wonen in een leefgemeenschap geeft mij de mogelijkheden om handen en voeten te geven aan mijn geloof."

Nina

Nina

Bewoner