Frisse Lucht Arnhem Noord

De week is druk en vol. Even niets moeten, tot jezelf komen en geïnspireerd raken is dan erg belangrijk. Elke zaterdagochtend is er ‘Frisse lucht’. Een stiltewandeling waarin we de rust opzoeken aan de groene randen van de stad. Wandel mee en laat je inspireren!

Bij de wekelijkse stiltewandelingen kun je genieten van de schoonheid van de natuur. Het groen in en om Arnhem is als een cadeau dat ons rust biedt. Ervaar de ruimte door dit cadeau uit te pakken. Ruimte om bijvoorbeeld nieuwe dingen te ontdekken of om tot jezelf te komen.

Bewegen in de buitenlucht heeft een positieve invloed op je concentratie en het bevordert de creativiteit. Door de afwisseling van de landschappen, de weertypes en de seizoenen beleef je steeds weer iets anders. Op zaterdagochtend laten we letterlijk de stadse hectiek achter ons. We treffen elkaar aan de rand van de stad. In bos of park, in weides of uiterwaarden. In alle windstreken gaan we het halen: adem die beschikbaar is om te gaan stromen, in onze poriën, in onze longen, in onze geest.

“Trek lekkere schoenen aan en ervaar met al je zintuigen frisse lucht”

Als bij het oplaten van een vlieger leggen we een lijntje naar boven. Op zoek naar contact met dat wat groter is dan onszelf. Het goddelijke dat we ontdekken bij onze tocht door de natuur. In overweldigende grootsheid of in kleine subtiliteiten. Geïnspireerd door het christelijk geloof houden we een meditatieve oefening, luisteren we een podcast of neemt een gids je mee door de natuur. De meditatie kan aan de hand van een tekst zijn, een gedicht, een lied, een vraag. In ieder geval iets dat je vrijheid biedt en dat je onbezorgd kunt aangaan, of naast je neer kunt leggen.

Sta je stevig in je schoenen of ben je het even helemaal kwijt: iedereen heeft behoefte aan momenten van ontspanning en geestelijke opfrissing. Deze kun je verwachten naast de lijfelijke ervaring van het wandelen in stilte. Kleine lijntjes die we uitgooien in de lucht, zoals bij de vlieger die opstijgt in de wind.

“Kom met een open mind en laat je geest voeden met frisse lucht”

Elke zaterdagochtend van 10 uur tot 11:30 uur. De locatie verschilt per keer maar is altijd in of bij Arnhem. Deze keer starten we bij Leefgemeenschap SpringLevend. Houd de facebookpagina van Frisse Lucht in de gaten voor verzamelpunten en voor eventuele wijzigingen. Als het regent gaan we ook aan de wandel. Tenzij het heel bar is. Dan niet. Kijk voor meer informatie op www.frisseluchtarnhem.nl

Doe je mee?

Wil je ook meelopen met onze wekelijkse stiltewandeling? Even heerlijk de rust op zoeken aan de groene randen van de stad? Iedereen is welkom.

Terug naar actuele berichten

Gerelateerde berichten

Koffiecafé Schaarsbergen

Elke vrijdagochtend is afgelopen maanden het koffiecafé open geweest voor iedereen die zin had in een praatje. Op gepaste afstand konden we elkaar ontmoeten in het Dorpshuis. Er waren leuke gesprekken en ontmoetingen. Zodra het weer kan gaan we er zeker mee door.

Wij zoeken een nieuwe bewoner

In de leefgemeenschap zijn wat verschuivingen. Daardoor is er een plek vrij gekomen. Er is ruimte voor een vrouw met een warm hart voor pionieren. Iemand die haar enthousiasme wil inzetten om bij te dragen aan de dynamiek van een leefgemeenschap. De pastorie, waar vroeger de dominee woonde, is nu een plek waar 5 jonge […]

Ma 01 jun. 2020

Spring je met Springlevend mee?

We delen graag een mooi gedichtje met jullie: Spring met mij,dan springen wij,heel lang of maar even. Spring met mij,samen springen wij,en we voelen dat we leven. (Marrijnke, 2020)

De bloementuin -Update

24 juni- De tijd vliegt. In de tuin staan bloemen in alle kleuren en formaten. De regen van vorige week heeft de tuin goed gedaan. Het is genieten om door de tuin te lopen en weer nieuwe bloemen te zien. Vandaag zijn we bezig geweest met het zevenblad uit de tuin te halen, wat een […]

SpringLevend in quarantaine

De pastorie ligt op een mooi eindje van de stad af en ook het wijkje van Schaarsbergen is niet op loopafstand. Dat zorgt ervoor dat we ons goed aan de zelfisolatie kunnen houden 😉 Het is een zegen om nu in de natuur te wonen dat geeft veel minder het gevoel van opgesloten te zitten. […]

Vr 20 mrt. 2020

Vuurtje!?

Ja hoor… De kampvuurplaats is eindelijk af! We hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Zie je het al voor je:… een mooie zomeravond, biertje erbij en een kampvuurplaats met ruimte voor goede gesprekken. Op naar de zomer. Zien we je dan bij SpringLevend?! Kom ook kijken bij ons genieten van de bloementuin. […]

Vr 11 sep. 2020

150 Jaar Schaarsbergen

De dorpskerk Schaarsbergen bestaat 150 jaar. Dit moet gevierd worden. Een jaar lang zijn er verschillende activiteiten in het dorp.